Romanian showDown 2024 va avea loc pe 14-15-16 iunie in Timisoara,la baza sportiva a Universitatii Politehnica,nr.2 pe Strada Profesor Dr.Aurel Paunescu Podeanu,nr.2 .

Romanian ShowDown este un evenimentul international dedicat fitness-ului, sportului si miscarii.

Competitia este dedicata comunitatii ce practica la nivel de amatori acest sport.Printre categorii regasindu-se si o categorie de intermediari,avansati si o alta pentru cei cu varste peste 40 ani.Inscrierea nu este conditionata de efectuarea unor calificari online sau de alte conditii.Editia a doua desfasurandu-se ca si prima,fara eliminari in timpul competitiei,astfel fiecare sportiv inscris va avea posibilitatea sa se bucure de fieacare proba pana la final !

Incepatorii aflati la prima lor experienta, concurentii intermediari si sportivii mai avansati,vor imparti aceeasi arena timp de 3 zile. Romanian ShowDown va fi mai mult decat o competitie, va fi o intalnire a comunitatilor de Functional Fitness din Romania si de ce nu,din toata lumea.

Categorii si standarde

Pentru editia 2024 a Romanian ShowDown exista 264 de locuri distribuite in cele 8 categorii diferentiate dupa abilitati / sex / varsta!
Oricare va este nivelul de abilitati si varsta , aveti ocazia de a concura live in categoria potrivita pentru voi. Pentru a va asigura ca alegeti categoria care se potriveste cel mai bine nivelului dvs. de fitness, consultati urmatoarele standarde orientative:
Categoria Experience
(18 ani + )
practicati acest sport de 2-3 ori pe saptamana,de maxim 4 luni.Nu aveti inca toate abilitatile, faceti de obicei antrenamente scaled si va place sa concurati pentru o experienta frumoasa alaturi de prietenii vostrii; intr-un antrenament sunteti capabili sa ridicati greutati de cel putin 20/35 Kg (snatch-clean) - femei | 35/50 Kg (snatch-clean) - barbati si sa duceti genunchii la piept din atarnat pe bara sau pe inele.Daca la Open-ul din 2024 va regasiti la categoria Scaled,alaturati-va cu incredere acestei categorii.Probele vor fi potrivite si provocatoare pentru nivelul vostru. NU vor fi PULL UPs, NU vor fi Toes to bar , NU vor fi HSPU, NU vor fi Double Unders.

‘’Bine de stiut : Categoria EXPERIENCE - Nu luati locul celor ce au venit sa se distreze si sunt la inceput.Ne rezervam dreptul de a va recomanda schimbarea categoriei daca detineti abilitatile si stapaniti greutatile categoriei superioare.Lipsa de experienta nu este un argument valid pentru noi.’’
Categoria intermediar
va plac provocările și stăpâniti aproape toate mișcările acestui sport.Ati participat sau nu pana acum la alte
concursuri si puteti sa ridicati greutati de cel putin 35/50 Kg (snatch/clean)- femei | 60/80 Kg (snatch/clean) - barbati , si sa faceti Strict Pull up (barbati),Chest to bar Pull ups (barbati),Kipping Pull ups,Toes to bar,HSPU si Double Unders.
Daca sunteți aici în mare parte pentru a vă testa,autodepasi dar si pentru distractie, sunteți bineveniti să vă alăturați categoriei „Intermediari ”.NO Hanstand walk, NO Muscle up ( doar in caz de departajare finala )

‘’Bine de stiut : Categoria INTERMEDIATE - daca ati facut si faceti concursuri la categoria RX,nu este locul vostru aici.Daca ati participat la RS2023 si ati luat locul 1,va puteti inscrie doar la o categorie superioara,precum RX sau Master 40+.Nu uitati ca acest sport este pentru cei ce au onoare si spirit de fair-play.
RX
Sunteti printre sportivii sau antrenorii reprezentativi din comunitatea voastra și inspirati deja prin reușitele voastre și pe alții. Intr-un antrenament, puteti ridica greutati de cel putin 40/60 Kg (snatch/clean)- femei | 70/90 Kg (snatch/clean) - barbati , si faceti Bar/Ring Muscle-up, Chest to bar, Toes to bar, Kip/Strict Handstand Push
ups, Handstand Walk si Double Unders.
(elemente de Elite in caz de departajare finala) Ati făcut deja câteva competiții locale,naționale sau chiar internationale.Puteți finaliza întregul Open 2024 în format RX fără adaptări.
Felicitări ! Categoria RX este pentru voi!

‘’Bine de stiut :Categoria RX - nu este o categorie Elite. Simtiti-va onorati sa concurati impotriva celor mai buni ! ‘’
Masters 40+
ca și la categoria RX, stapaniti
toate elementele Bar/Ring Muscle-up (barbati), Chest to bar, Toes to bar, Kip/Strict Handstand Push
ups, Handstand Walk si Double Unders
,și sunteti pregătiti sa va luptati cu cei mai buni din categoria voastra de varsta.
Intr-un antrenament puteti ridica greutati de cel putin 35/50 Kg (snatch/clean)- femei | 60/90 Kg (snatch/clean) - barbati si faceti miscari adecvate varstei voastre.
.Ati făcut deja câteva competiții locale,naționale sau chiar internationale din pasiune pentru acest sport.
Felicitări ! Categoria Masters este pentru tine.

‘’Bine de stiut : Categoria Masters 40+ - inscrieti-va alaturi de veteranii acestui sport si veti avea o experienta de neuitat,in incercarea de a tine pasul cu ei.Va fi o bucurie sa va vedem la treaba’’

Participantul declară că se află în posesia cerințelor prevăzute de categoria selectată și este conștient de faptul că aceste cerințe trebuiesc considerate minime; prin urmare, participantul este de acord să facă față unor teste neprevăzute de orice fel, sarcină și durată,pe tot parcursul competiției. Competiția se încheie cu clasamente specifice fiecărei categorii.

Locuri disponibile - 264 / primul venit - primul servit

Individual

Experience M/F: 60/48
Intermediate M/F: 48/24
Elite M/F: 30/18

Categorii de varsta

Master 40+ M/F: 24/12

Numarul de locuri disponibile ar putea fi variat pentru a satisface cererea reala de inregistrare pentru fiecare categorie.

Eveniment organizat de Club Sportiv Mathena
( C.I.F. 48213275 ). Formatul Romanian ShowDown expus pe acest website, cat si intregul continut, sunt proprietatea Club Sportiv Mathena si nu pot fi reproduse fara permisiunea directorului evenimentului: Handrache Ionel
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram